Adobe Systems                                                                                               BERÄTTELSE nr 2/2016-2017

                                                                                                                             

                                                                                               Datum                                   

                                                                                               20.09.2017                   

 

 

 

 

 

Till Ålands lagting

 

 

 

 

 

 

 

 

Landskapsrevisionens verksamhetsberättelse 2016

 

Landskapsrevisionen avger härmed till lagtinget sin i 7 § 3 mom. landskapslagen om Landskapsrevisionen avsedda berättelse om sin verksamhet under år 2016.

 

 

 

 

 

 

Mariehamn, den 20 september 2017

 

 

 

 

Dan Bergman

Landskapsrevisor

 


Bakgrund

 

Landskapsrevisionens granskning sker i form av årlig revision och effektivitetsrevision. Effektivitetsrevisionen har till syfte att bedöma om budgetmedlen har använts i enlighet med principerna om sparsamhet, effektivitet och ändamålsenlighet. Granskningen ska främja en sådan utveckling att landskapet med hänsyn till allmänna samhällsintressen får ett effektivt utbyte av sina insatser.

 

Landskapsrevisionen leds av landskapsrevisorn. En tjänst som revisor finns ytterligare vid myndigheten. Till tjänstens ansvarsområde hör i huvudsak revision av EU:s strukturfondsprogram i enlighet med EU-kommissionens bestämmelser.

 

Landskapsrevisorn beslutar självständigt vad som ska granskas och hur granskningen ska bedrivas samt om slutsatserna av granskningen. Landskapsrevisorn fastställer årligen en granskningsplan för Landskapsrevisionens verksamhet.

 

 

 

Revision av årsredovisningen

 

Revisionsberättelsen för 2015 överlämnades till landskapsregeringen den 12.5.2016. Från och med finansåret 2015 genomfördes en förändring genom att en ny budgetstruktur och budgetering utgående från affärsbokföringens redovisningsprinciper infördes. Landskapets bokslut är uppgjort enligt bokföringslagen och bokföringsnämndens kommunsektions anvisningar i tillämpliga delar.

 

I bokslutet 2015 gjordes en driftsreservering för ÅHS ämnad för svårbudgeterade kostnader, främst gällande sjukvården utanför Åland. Påpekades att en sådan reservering strider mot god bokföringssed enligt bokföringsnämndens kommunsektions anvisningar som landskapet avser följa. I övrigt noterades inga väsentliga fel vid granskningen.

 

Revisionsberättelsen finns publicerad på landskapsrevisionens webbplats www.revisionen.ax.

 

 

 

Effektivitetsrevision

 

Eftersom Ålands hälso- och sjukvård (ÅHS) utgör en stor andel av landskapets budget bedöms det som viktigt att utföra årliga granskningar av organisationen.

 

För att erhålla kontinuitet i revisionsarbetet har ett flerårigt avtal ingåtts med ett utomstående revisionssamfund. Efter upphandling tecknades avtal med KPMG Oy Ab för åren 2013-2016. Uppdragets omfattning uppskattas till 30 arbetsdagar per år. Revisionssamfundet och Landskapsrevisionen överenskommer årligen om en revisionsplan.

 

Under 2016 beslöts att göra en jämförelse av ÅHS med likvärdiga vårdgivare i fastlandet och i Sverige. Syftet var att få en studie med fokus på effektivitetsmått och produktivitet över tidsperioden 2013-2015 samt en analys av resultaten. Jämförelsen avgränsades till primärvård, akutvård och sjukvårdstransporter.

 

Studien omfattar en jämförelse med Region Gotland (Gotland) och Jakobstads hälso- och sjukvård (Jakobstad). Materialinsamlingen har genomförts genom att vårdgivarna uppgett information om antalet mottagningsbesök, arbetade timmar per tjänstekategori (som sedan räknats om till årsarbeten) samt olika ekonomiska uppgifter (patientavgifter, lönekostnader för läkare och övrig vårdpersonal etc).

 

Studien baserar sig på tillgängligt material hos vårdgivarna. Inget nytt material har tagits fram. Väsentliga skillnader mellan jämförelseobjekten beskrivs. Skillnaderna påverkar jämförelsesiffrorna och kommenteras vid varje enskild analys i rapporten.

 

Utöver granskningen av ÅHS omfattade landskapsrevisionens granskningsplan för 2016 granskningar av lagberedningen, Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) samt personalförsörjningen inom landskapets allmänna förvaltning.

 

I februari 2017 överlämnades en berättelse med resultaten från effektivitetsrevisionen till lagtinget. Berättelsen innehåller en kortfattad redogörelse av granskningsresultaten samt de viktigaste slutsatserna i följande rapporter:

 

-          Jämförelsestudie (ÅHS) – KPMG 31.1.2017

 

-         Granskning av personalförsörjningen inom landskapets allmänna förvaltning – Landskapsrevisionen 20.2.2017

 

-         Granskning av lagberedningen – Landskapsrevisionen 21.2.2017

 

-         Granskning av Ålands arbetsmarknads- och studieservicemyndighet (AMS) – Landskapsrevisionen 22.2.2017

 

Granskningsresultaten i sin helhet framgår av rapporterna vilka publicerats på landskapsrevisionens webbplats www.revisionen.ax.

 

 

 

EU-revision

 

Landskapsrevisionen ansvarar för granskningen av EU:s strukturfondsprogram på Åland i enlighet med de bestämmelser som EU-kommissionen utfärdar. Granskningen omfattar programmen för Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF), Europeiska socialfonden (ESF) och Europeiska fiskerifonden (EFF). Ytterligare granskar Landskapsrevisionen projekt som bedrivs på Åland inom det gränsöverskridande samarbetsprogrammet Central Baltic Interreg IV A.

 

EU-revisionen kan indelas i två delar, dels granskningen av stöd till enskilda insatser, dels systemgranskningar av respektive strukturfonds förvaltnings- och kontrollsystem. Under 2016 genomfördes inga systemgranskningar eftersom IT-system och rutiner för den nya programperioden 2014 – 2020 inte till fullo tagits i bruk.

 

De under året utförda granskningarna av enskilda insatser berör den gamla programperioden 2007 – 2013. Granskningarna ligger till grund för årliga kontrollrapporter och yttranden till EU-kommissionen. Granskningsresultaten avhandlas året därpå vid ett samordningsmöte i Bryssel.

 

Under 2016 har följande granskningsrapporter avgivits:

 

-          5 st. granskningar av insatser inom ERUF 2007-2013

-          3 st. granskningar av insatser inom ESF 2007-2013

-         Årlig kontrollrapport (pro forma per 30.6.2015) – ERUF och ESF 2014-2020

-         Årligt revisionsuttalande (pro forma per 30.6.2015) – ERUF och ESF 2014-2020

 

-         16 st. granskningar av insatser inom EFF 2007-2013

-         Årlig kontrollrapport (pro forma per 30.6.2015) – EFF 2014-2020

-         Årligt revisionsuttalande (pro forma per 30.6.2015) – EFF 2014-2020

 

-         1 st. granskning av insatser inom Central Baltic Interreg IV A 2007-2013

 

 

 

Valfinansieringen

 

Enligt Landskapslagen om valfinansiering (ÅFS 2011:17) ska redovisningsskyldiga lämna in redovisning över sin valfinansiering till Landskapsrevisionen. Redovisningarna ska lämnas in inom tre månader efter det att valresultatet har fastställts. För valen 2015 innebar detta att redovisningarna skulle vara inlämnade senast den 22.1.2016.

 

Inför valet tog Landskapsrevisionen fram anvisningar samt redovisningsblanketter vilka publicerades på webbplatsen www.val.ax. Inkomna redovisningar har efter hand publicerats på webbplatsen.

 

I enlighet med 9 § 4 mom. landskapslagen (2011:17) om valfinansiering avgav Landskapsrevisionen en berättelse över redovisningar av valfinansiering till lagtinget den 21.4.2016.