PARALLELLTEXTER

 

Datum

 

 

2017-04-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parallelltexter till landskapsregeringens lagförslag

Ändrad tidpunkt för kommunernas socialtjänst

·       Landskapsregeringens lagförslag nr 22/2016-2017

 

 

L A N D S K A P S L A G
om ändring av 3 § landskapslagen om en kommunalt samordnad socialtjänst

 

     I enlighet med lagtingets beslut ändras 3 § 3 mom. landskapslagen (2016:2) om en kommunalt samordnad socialtjänst som följer:

 

Gällande lydelse

 

Föreslagen lydelse

 

3 §

Samarbetsform

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

     De kommuner som hör till ett socialvårdsområde ska ingå ett avtal om organiseringen av samarbetet enligt denna lag senast den 1 oktober året innan verksamhetsåret. Avtalet ska träda i kraft vid ett årsskifte, dock senast den 1 januari 2018. Kommunerna ska senast fjorton dagar efter det att ett avtal har slutits mellan kommunerna underrätta landskapsregeringen om avtalets innehåll och omfattning. På avtalet tillämpas i övrigt vad som föreskrivs om samarbete mellan kommuner i 12 kap. i kommunallagen (1997:73) för landskapet Åland.

 

 

 

3 §

Samarbetsform

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

     De kommuner som hör till ett socialvårdsområde ska ingå ett avtal om organiseringen av samarbetet enligt denna lag senast den 1 april 2019. Avtalet ska träda i kraft senast den 1 januari 2020. Kommunerna ska senast fjorton dagar efter det att ett avtal har slutits mellan kommunerna underrätta landskapsregeringen om avtalets innehåll och omfattning. På avtalet tillämpas i övrigt vad som förskrivs om samarbete mellan kommuner i 12 kap. i kommunallagen (1997:73) för landskapet Åland.

 

 

 

 

 

__________________

 

     Denna lag träder i kraft den

 

__________________