LAGFÖRSLAG nr 3/2015-2016

 

Datum

 

 

2015-11-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till Ålands lagting

 

 

 

 

 


Ändringar i skattelagstiftningen 2016

 

 

Huvudsakligt innehåll

 

Landskapsregeringen föreslår att grundavdraget ändras och att ett nytt donationsavdrag införs vid kommunalbeskattningen.

     Maxbeloppet för grundavdraget höjs med 50 euro, från 2 970 till 3 020 euro. Höjningen gynnar låginkomsttagare. Det nya donationsavdraget innebär att vissa penningdonationer till universitet och högskolor blir avdragsgilla. Ett motsvarande avdrag tillämpades tillfälligt under åren 2009–2012.

     Slutligen innehåller förslaget även en rättelse av ett skrivfel som uppstod vid senaste ändring av lagen.

     Den föreslagna lagstiftningen är avsedd att tillämpas från och med beskattningen för skatteåret 2016.

 

__________________

 


 

INNEHÅLL

Huvudsakligt innehåll 1

Motivering. 3

1. Landskapslagstiftningen om kommunalbeskattning. 3

2. Behov av ändring och landskapsregeringens förslag. 3

3. Förslagets verkningar 4

4. Beredningen av förslaget och ikraftträdande. 4

Lagtext 5

L A N D S K A P S L A G om ändring av kommunalskattelagen för landskapet Åland  5

Parallelltexter 6

 


 

Motivering

 

1. Landskapslagstiftningen om kommunalbeskattning

 

Enligt 18 § 5 p. självstyrelselagen har landskapet lagstiftningsbehörighet när det gäller skatt till kommunerna. Området regleras huvudsakligen i kommunalskattelagen (2011:119) för landskapet Åland. Lagen är en blankettlag som anger att inkomstskattelagen (FFS 1535/1992) och lagen om skatteredovisning (FFS 532/1998) med vissa undantag ska tillämpas i landskapet. Till undantagen hör bland annat bestämmelserna om avdragen vid kommunalbeskattningen. Förutom när det gäller undantagen träder ändringar i de ovan nämnda riksförfattningarna i kraft automatiskt i landskapet samtidigt som i riket.

     I kommunalskattelagen regleras således de avdrag som i sin helhet görs vid kommunalbeskattningen, hit hör till exempel grundavdraget. Därutöver finns en typ av avdrag som i första hand är avdrag vid statsbeskattningen men som i andra hand dras från kommunalskatten om statsskatten inte räcker till. Sådana avdrag regleras huvudsakligen i inkomstskattelagen medan det i kommunalskattelagen finns bestämmelser om att den överskjutande delen får dras från kommunalskatten. Till dessa avdrag hör till exempel arbetsinkomstavdraget. På samma sätt fungerar för övrigt också avdrag från kapitalinkomsten. Trots att kapitalinkomstskatten är en statlig skatt kan kommunalbeskattningen påverkas via underskottsgottgörelsen i de fall där avdragen är större än kapitalinkomsten.

 

2. Behov av ändring och landskapsregeringens förslag

 

För närvarande behandlas i riksdagen en proposition om ändringar i beskattningen för skatteåret 2016. I förslaget ingår bland annat höjning av grundavdraget och arbetsinkomstavdraget, sänkning av ränteavdraget för bostadsskulder, införande av ett nytt donationsavdrag samt höjning av den högre skattesatsen för kapitalinkomst (se RP 31/2015). Av de ändringar som föreslås är det två som berör kommunalbeskattningen på ett sådant sätt att de kräver lagstiftningsåtgärder i landskapet för att tillämpas här, nämligen höjningen av grundavdraget och införandet av det nya donationsavdraget.

     Bestämmelserna om grundavdraget finns i kommunalskattelagens 23 §. Skatteåret 2015 är avdragets maxbelopp 2 970 euro. Avdraget fungerar så att den som under året har en nettoförvärvsinkomst som inte överstiger 2 970 euro får dra av hela det beloppet. Om nettoförvärvsinkomsten är högre minskas avdraget med 18 % av det belopp som överstiger 2 970 euro. Med nettoförvärvsinkomst avses här förvärvsinkomsten efter att alla avdrag utom grundavdraget har gjorts. I praktiken innebär det att grundavdraget gynnar dem som har låga inkomster och att det vid en viss inkomstnivå inte längre har någon effekt. Skatteåret 2015 slutar avdragets effekt vid en årsinkomst på cirka 19 500 euro för den som har dagpenningsinkomster, cirka 24 900 euro för den som har löneinkomster och cirka 21 700 euro för en som har pensionsinkomster. Enligt det förslag som behandlas i riksdagen höjs avdragets maxbelopp till 3 020 euro. Syftet med höjningen är att lindra beskattningen av låginkomsttagare och landskapsregeringen föreslår att grundavdraget ska höjas även vid kommunalbeskattningen i landskapet.

     Under skatteåren 2009–2012 var det möjligt för fysiska personer att göra avdrag för penningdonationer som gjordes för att främja vetenskap eller konst till offentligt finansierade universitet eller högskolor inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Donationer på minst 850 euro och högst 250 000 euro var avdragsgilla. Donationsavdraget gjordes från den skattskyldiges nettoförvärvsinkomst vid stats- och kommunalbeskattningen. Enligt det förslag som nu behandlas i riksdagen ska donationsavdraget återinföras permanent från och med skatteåret 2016. Det permanenta avdraget kommer att motsvara det tidigare donationsavdraget förutom att det avdragsgilla beloppet höjs till 500 000 euro. Landskapsregeringen föreslår att donationsavdraget ska återinföras även vid kommunalbeskattningen i landskapet.

     Slutligen föreslås också en rättelse av ett skrivfel i kommunalskattelagens 29d §. Paragrafen är temporär och gäller kommunalskattesatserna för samfund och samfällda förmåner under skatteåret 2016. I paragraftexten anges det felaktigt att den gäller beskattningen för skatteåret 2015, medan det av paragrafrubriken och ikraftträdelsebestämmelsen framgår att det är skatteåret 2016 som avses.

 

3. Förslagets verkningar

 

Förslaget har ekonomiska effekter för de skattskyldiga och för kommunerna. Höjningen av grundavdraget innebär att effekten av avdraget kommer att sträcka sig till en dagpenningsinkomst på cirka 19 700 euro, till en löneinkomst på cirka 25 500 euro och till en pensionsinkomst på cirka 21 900 euro per år. För kommunerna i landskapet beräknas höjningen av grundavdraget medföra en sänkning av skatteinkomsterna med totalt cirka 100 000 euro för skatteåret 2016. Effekten av att donationsavdraget återinförs är svår att förutsäga eftersom tillämpningsområdet är mycket snävt. I riket beräknas avdraget minska kommunernas skatteinkomster med cirka en miljon euro, vilket skulle betyda cirka 5 000 euro totalt för de åländska kommunernas del.

 

4. Beredningen av förslaget och ikraftträdande

 

Lagförslaget har beretts vid lagberedningen. Ärendet har behandlats i samrådsdelegationerna för kommunala frågor och med hänvisning till det har förslaget inte skickats på någon remiss.

     De föreslagna ändringarna i kommunalskattelagen är avsedda att tillämpas från och med kommunalbeskattningen för skatteåret 2016 trots att de inte kommer att hinna träda i kraft före årsskiftet. Eftersom ändringarna sker till de skattskyldigas fördel är retroaktiviteten inte problematisk. De föreslagna ändringarna bör dock träda i kraft så snart som möjligt och landskapsregeringen föreslår därför att datum för ikraftträdande lämnas öppet.

 


Lagtext

 

Landskapsregeringen föreslår att följande lag antas.

 

L A N D S K A P S L A G
om ändring av kommunalskattelagen för landskapet Åland

 

     I enlighet med lagtingets beslut

     ändras 23 och 29d §§ kommunalskattelagen (2011:119) för landskapet Åland, av dessa lagrum 23 § sådan den lyder i landskapslagen 2015/23 och 29d § sådan den lyder i landskapslagen 2015/34, samt

     fogas till lagen en ny 18a § som följer:

 

18a §

Donationsavdrag för fysiska personer

     Fysiska personer och dödsbon får från sin nettoförvärvsinkomst dra av en penningdonation på minst 850 euro och högst 500 000 euro som gjorts för att främja vetenskap eller konst till ett universitet eller en högskola inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet som får offentlig finansiering eller till en universitetsfond i anknytning till dessa.

 

23 §

Grundavdrag

     Om en skattskyldig fysisk person har en nettoförvärvsinkomst som efter de ovan nämnda avdragen inte överstiger 3 020 euro, ska detta inkomstbelopp dras av från nettoförvärvsinkomsten. Om nettoförvärvsinkomstens belopp efter de nämnda avdragen överstiger fullt grundavdrag, ska avdraget minskas med 18 procent av den överskjutande inkomsten.

 

29d §

Kommunalskattesatsen för skatteåret 2016

     Med avvikelse från 29 § ska samfund betala 6,184 procent och samfällda förmåner 8,6576 procent i kommunalskatt på den beskattningsbara inkomsten vid beskattningen för skatteåret 2016.

 

__________________

 

     Denna lag träder i kraft den… och tillämpas första gången vid den beskattning som gäller skatteåret 2016.

     Lagens 29d § är i kraft till och med den 31 december 2016 och tillämpas vid beskattningen för skatteåret 2016.

 

 

Mariehamn den

 

 

L a n t r å d

 

 

Camilla Gunell

 

 

Föredragande minister

 

 

Roger Nordlund

 


Parallelltexter

 

·       Parallelltexter till landskapsregeringens lagförslag nr 3/2015-2016