R e p u b l i k e n s  p r e s i d e n t s

framställning till Ålands lagting om regeringens proposition till riksdagen om godkännande av ändringar av Kyotoprotokollet till Förenta nationernas ramkonvention om klimatförändring och godkännande av avtalet om Islands deltagande i det gemensamma fullgörandet av Europeiska unionens, dess medlemsstaters och Islands åtaganden under Kyotoprotokollets andra åtagandeperiod samt med förslag till lagar om sättande i kraft av de bestämmelser i ändringarna och avtalet som hör till området för lagstiftningen

 

           

            Om ett fördrag eller någon annan internationell förpliktelse som Finland ingår eller förbinder sig till innehåller en bestäm­melse i en fråga som enligt självstyrelselagen för Åland faller inom landska­pets behörighet, träder bestämmelsen i kraft i landskapet endast om lagtinget ger sitt bifall till den författning genom vilken bestämmelsen sätts i kraft.

Den grundläggande målsättningen med Kyotoprotokollet till Förenta nationernas ramkonvention om klimatförändring (FördrS 61/1994) är att stabilisera mängden utsläppsgaser i atmosfären till en ofarlig nivå. Kyotoprotokollet är ett viktigt utvecklingsskede för att stävja klimatuppvärmningen, eftersom det innehåller bindande åtaganden för avtalsparterna att minska sina utsläpp av växthusgaser.

Kyotoprotokollet har år 2005 satts i kraft i Finland (FördrS 12/2005 och 13/2005). Ålands lagting har med en den 9 december 2002 daterad skrivelse gett sitt samtycke till såväl ramkonventionen om klimatförändring som Kyotoprotokollet till denna. Lagtingets samtycke till Kyotoprotokollet har dock på grund av ett förbiseende blivit onämnt i det meddelande om samtycket som publicerats i Finlands författningssamlings fördragsserie (FördrS 4/2003). Denna brist kommer att rättas.

Under det åttonde partsmötet för Kyotoprotokollet i Doha, Qatar, antogs ett beslut om att införa ändringar i Kyotoprotokollet (1/CMP.8, nedan Dohaändringen). Genom Dohaändringen fogas bl.a. en andra åtagandeperiod till Kyotoprotokollet, som omfattar perioden 2013—2020. Ändringen gäller bilaga B i protokollet om ländernas minskningar av utsläpp av växthusgaser för åtagandeperioden 2013—2020.

 

 

Förutsatt att den sammanlagda tillåtna utsläppsmängden inte överskrids, möjliggör artikel 4 i Kyotoprotokollet att avtalsparterna i ett inbördes avtal om fördelning av sina åtaganden kan ange hur dessa ska fördelas mellan dem. Syftet med avtalet med Island är att i enlighet med artikel 4 i Kyotoprotokollet ange villkoren för Islands deltagande i det mellan EU, dess medlemsstater och Island överenskomna gemensamma åtagandet att begränsa avtalsparternas genomsnittliga årliga utsläpp av växthusgaser under 2013—2020.

Dohaändringen till Kyotoprotokollet och avtalet med Island innehåller bestämmelser som gäller miljöskydd, vilket är ett lagstiftningsområde som enligt 18 § 10 punkten i självstyrelselagen hör till landskapets lagstiftningsbehörighet.

Således behöver lagtingets bifall i enlighet med 59 § 1 mom. i självstyrelselagen inhämtas till lagarna om sättande i kraft av de bestämmelser i Dohaändringen till Kyotoprotokollet och avtalet med Island som hör till området för lagstiftningen, för att sådana bestämmelser i dessa som faller inom landskapets lagstiftningsbehörighet också ska träda i kraft i landskapet.

Med bifogande av regeringens proposition (RP 366/2014 rd) i saken, som även innehåller avtalen, föreslås

 

att Ålands lagting ger sitt bifall till att lagarna träder i kraft i landskapet Åland till de delar Dohaändringen till Kyotoprotokollet och avtalet med Island faller inom landska­pets be­hörighet.

 

          Helsingfors, i statsrådet den 6 mars 2015

 

R e p u b l i k e n s   P r e s i d e n t

 

 

 

 

 

 

                                                                                       Justitieminister Anna-Maja Henriksson

 

 

 

JM 2015  08  9