R e p u b l i k e n s  p r e s i d e n t s

framställning till Ålands lagting om regeringens proposition till riksdagen om godkännande av konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och av det fakultativa protokollet till konventionen samt med förslag till lagar om sättande i kraft av de bestämmelser i konventionen och dess fakultativa protokoll som hör till området för lagstiftningen och om ändring av lagen om riksdagens justitieombudsman

 

 

 

 

 

 

 

            Om ett fördrag eller någon annan internationell förpliktelse som Finland ingår eller förbinder sig till innehåller en bestäm­melse i en fråga som enligt självstyrelselagen för Åland faller inom landska­pets behörighet, träder bestämmelsen i kraft i landskapet endast om lagtinget ger sitt bifall till den författning genom vilken bestämmelsen sätts i kraft.

            Konventionens syfte är att säkerställa det fulla och lika åtnjutandet av alla mänskliga rättigheter och grundläggande friheter för personer med funktionsnedsättning, att främja och skydda dessa rättigheter och friheter samt att främja respekten för deras människovärde. Ledande principer i konventionen är förbud mot diskriminering samt tillgänglighet. För genomförandet av konventionen ska en nationell kontaktpunkt utses och en nationell samordningsmekanism inrättas. Vidare ska det utses en mekanism för att främja, skydda och följa upp konventionens nationella genomförande.

            I konventionen ingår bestämmelser om personers med funktionsnedsättning mänskliga rättigheter, vilka enligt 27 § 2 punkten i självstyrelselagen för Åland hör till rikets lagstiftningsbehörighet. Vid sidan av dem finns i konventionen bestämmelser om skyldigheter som ansluter sig till främjandet och förverkligandet av rättigheterna även inom sådana lagstiftningsområden som enligt 18 § i självstyrelselagen hör till landskapets lagstiftningsbehörighet.

 

           

 

 

           

 

            Enligt det fakultativa protokollet till konventionen har enskilda individer eller grupper av enskilda individer som lyder under en protokollsparts jurisdiktion rätt att göra framställningar till kommittén för rättigheter för personer med funktionsnedsättning, om de anser att deras rättigheter enligt konventionen har kränkts av protokollsparten i fråga. Bestämmelserna i protokollet om enskilda och mellanstatliga klagomål och behandlingen av dessa ska anses gälla principen om en rättvis rättegång, sådan denna utgör en i grundlagen angiven grundrättighet, jämte lagskipning och förhållandet till utländska makter, vilka enligt 27 § 2 mom., 4 och 23 punkten i självstyrelselagen hör till rikets lagstiftningsbehörighet.

            Det fakultativa protokollet innehåller även bestämmelser om ett undersökningsförfarande. Enligt protokollets 6 och 7 artikel kan i undersökningsförfarandet ingå bl.a. besök på fördragsstatens område. Dessa kunde rikta sig även mot landskapets myndigheters främjande och förverkligande av personers med funktionsnedsättning rättigheter på lagstiftningsområden som enligt 18 § i självstyrelselagen hör till landskapets lagstiftningsbehörighet.

            I samband med vissa andra människorättskonventioner har det ansetts befogat att begära lagtingets bifall, om i konventionen ingått bestämmelser om ett motsvarande utomstatligt undersökningsförfarande som vid tillämpningen kan innebära besök hos landskapets myndigheter för granskning av frågor som faller inom landskapets lagstiftningsbehörighet. Genom att inhämta lagtingets bifall till sådana fördragsbestämmelser har man, i en situation där självstyrelselagen inte ger något uttryckligt svar på behörighetsfördelningen i det specifika fallet, velat försäkra sig om att konventionen även till denna del blir genomförd i landskapet.

Således behöver lagtingets bifall i enlighet med 59 § 1 mom. i självstyrelselagen inhämtas till lagen om sättande i kraft av de bestämmelser i konventionen och dess fakultativa protokoll som hör till området för lagstiftningen för att sådana bestämmelser i dem som faller inom landskapets lagstiftningsbehörighet också ska träda i kraft i landskapet.

 

 

 

 

 

 

 

Med bifogande av regeringens proposition (RP 284/2014 rd) i saken, som även innehåller konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och det fakultativa protokollet till konventionen, föreslås

 

att Ålands lagting ger sitt bifall till att lagen träder i kraft i landskapet Åland till de delar konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning och dess fakultativa protokoll faller inom landska­pets be­hörighet.

 

          Helsingfors, i statsrådet den 19 december 2014

 

R e p u b l i k e n s   P r e s i d e n t

 

 

 

 

 

 

                                                                                       Justitieminister Anna-Maja Henriksson