PARALLELLTEXTER

 

Datum

 

 

2011-12-15

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parallelltexter till landskapsregeringens lagförslag

Tillstånd för radio- och televisionssändning

·       Landskapsregeringens lagförslag nr 4/2011-2012

 

 

L A N D S K A P S L A G
om
ändring av 3 § landskapslagen om radio- och televisionsverksamhet

 

     I enlighet med lagtingets beslut ändras 3 § 1 mom. landskapslagen (2011:95) om radio- och televisionsverksamhet som följer:

 

 

Gällande lydelse

 

Föreslagen lydelse

 

3 §

Tillstånd och anmälan

     För att utöva verksamhet som innefattar radio- eller televisionssändning krävs tillstånd av landskapsregeringen, om sändningen sker i ett markbundet elektroniskt kommunikationsnät som fungerar med hjälp av radiovågor som utbreder sig fritt. Tillstånd meddelas för viss tid. Tillstånd kan beviljas en fysisk eller juridisk person som har finansiella och tekniska förutsättningar att sända under hela tillståndsperioden.

 

 

3 §

Tillstånd och anmälan

     För att utöva verksamhet som innefattar radio- eller televisionssändning krävs tillstånd av landskapsregeringen, om sändningen sker i ett markbundet elektroniskt kommunikationsnät som fungerar med hjälp av radiovågor som utbreder sig fritt. Landskapsregeringen ska när den beviljar tillstånd sträva efter att de frekvenser som har ställts till landskapets förfogande tas i anspråk på ett sätt som främjar en vidsträckt yttrandefrihet, att programutbudet är mångsidigt och kan tillgodose olika intressen samt att flera av varandra oberoende programföretag kan verka i landskapet. Tillstånd meddelas för viss tid. Tillstånd kan beviljas en fysisk eller juridisk person som har finansiella och tekniska förutsättningar att sända under hela tillståndsperioden.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

 

 

 

__________________

 

     Denna lag träder i kraft

     Ett tillstånd att utöva verksamhet som innefattar radio- och televisionssändning eller rundradiosändning och som är ikraft när denna lag träder i kraft ska fortsätta att gälla under återstoden av tillståndstiden.