Ålands landskapsstyrelse

PARALLELLTEXTER

 

Datum

 

 

2001-11-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Parallelltexter till landskapsstyrelsens framställning

Nya belopp i lagen om ersättning av skador, förorsakade av hjortdjur

·       Landskapsstyrelsens framställning nr 4/2001-2002

 

 

L A N D S K A P S L A G
om
ändring av landskapslagen om ersättning av skador, förorsakade av hjortdjur

 

 

Gällande lydelse

Föreslagen lydelse

8 §

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

     Om inte bidrag enligt 1 § beviljas är den som har sökt om bidrag skyldig att till landskapet utge en av landskaps­styrelsen fastställd avgift som ersättning för landskapets värderingskostnader. Avgiften skall bestämmas så att den motsvarar de genomsnittliga kostnaderna för skadevärdering, dock högst 200 mark för varje värderingsförrättning.

8 §

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

     Om inte bidrag enligt 1 § beviljas är den som har sökt om bidrag skyldig att till landskapet utge en av landskaps­styrelsen fastställd avgift som ersättning för landskapets värderingskostnader. Avgiften skall bestämmas så att den motsvarar de genomsnittliga kostnaderna för skadevärdering, dock högst 100 euro för varje värderingsförrättning.

14 §

     Beräknas beloppet av kostnaderna för reparationer av motorfordonet överstiga 1000 mark eller finner polismästaren annars skäl föreligga, skall före reparationen på sökandens initiativ verkställas granskning, som förrättas av trafikinspektören, bilbesiktningsman eller av trafikförsäkringsföreningen godkänd bilskadeinspektör. Vid granskningen skall uppgöras kostnadsberäkning för reparationen enligt de bedömnings-grunder som trafikförsäkringsbolagen tillämpar vid kostnadsberäkningar rörande bilskador. Samtidigt skall i kostnadsberäkningen antecknas, på vilket sätt reparation utföres ändamålsenligt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

14 §

     Beräknas beloppet av kostnaderna för reparationer av motorfordonet överstiga 200 euro eller finner polismästaren annars skäl föreligga, skall före reparationen på sökandens initiativ verkställas granskning, som förrättas av trafikinspektören, bilbesiktningsman eller av trafikförsäkringsföreningen godkänd bilskadeinspektör. Vid granskningen skall uppgöras kostnadsberäkning för reparationen enligt de bedömnings-grunder som trafikförsäkringsbolagen tillämpar vid kostnadsberäkningar rörande bilskador. Samtidigt skall i kostnadsberäkningen antecknas, på vilket sätt reparation utföres ändamålsenligt.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

__________________

 

     Denna lag träder i kraft den 1 januari 2002.