Ålands lagting

REVISIONSBERÄTTELSE

 

Datum

Arkivbeteckning

Landskapsrevisorerna

2000-08-29

RBL0119992000

 

 

 

 

 

 


 

Till

 

Ålands lagting

 

 

 


Revisionsberättelse för Ålands lagting och Ålands delegation i Nordiska rådet 1999


 


Undertecknade, av Ålands lagting utsedda landskapsrevisorer har i enlighet med LL om landskapsrevisionen (7/1996) och räkenskapsstadgan för Ålands lagting (landsting - antagen 21.01.1991) granskat lagtingets och Ålands delegations i Nordiska rådet bokföring och användning av medel under år 1999. Revisionen har omfattat årsredovisning för Ålands lagting och genomgång av protokoll förda vid kanslikommissionens möten.

     Revisorerna har även granskat Ålands delegations i  Nordiska rådet samt lagtingsbibliotekets  räkenskaper och konstaterar härvid att särskilda berättelser avgivits över räkenskapsårets verksamhet. Protokollen från delegationens möten har genomgåtts.

     Revisorerna har funnit att bokföringen och användningen av medel har varit saklig och ansvarsfull och följt givna regler och föreskrifter. Revisorerna har därför inte något att anmärka.

     Landskapsrevisorerna har inhämtat uppgifter om att  lagtinget i landskapsbudgeten inte påförs alla kostnader som dess  verksamhet förorsakar utan  att dessa  delvis finns bland centralförvaltningens kostnader.  Revisorerna anser  därför  att frågan kunde utredas i samråd med finansavdelningen, så att moderna  redovisningsprinciper kan följas.

 

Landskapsrevisorerna föreslår på basen av ovananförda
att lagtinget måtte anteckna sig denna berättelse till kännedom.

 

 

Mariehamn den 29 augusti 2000

 

 

 

Tom Pussinen

ordförande

 

 

Christer Jansson

 

 

 

Tuula  Mattsson

 

 

Erik Tudeer

- - - - - - - - - - - - - - - -

Vid granskningen medverkande
tjänsterevisor:

 

 

Agneta Mannberg-Jansson